KLINIKKEN TILBYR:

 

   

     

     HVA MED ET GAVEKORT MED BEHANDLING TIL NOEN SOM TRENGER DET ELLER HAR ALT!

     VELKOMMEN TIL EN VELVÆRETIME HOS ALFAKLINIKKEN!

Matintoleranse tester

 

Er du sliten uten å finne ut hvorfor? Hvorfor teste seg for matintoleranse?

 

Matintoleranse er et stadig økende problem, men de fleste mennesker er ikke klar over at det kan være en sammenheng mellom de plagene de har og maten de spiser. Det viser seg at svært mange har det vi kaller en "lekk tarm". D.v.s. at maten vi spiser forgifter oss.

Vanelig allergi (IgE) oppdages raskere fordi man gjerne får en straksreaksjon på matvaren. Det testes for allergi hos leger, men ikke intoleranse, som har gjerne en senere reaksjon på matvaren (IgG og IgA). Dette gjør det vanskeligere å finne ut av da man kan reagere på en matvare mange dager etter at man har spist den! Spiser man en matvare over lengre tid, som man er intolerant for, vil tarmen irriterers mer og mer. Man kan utvikle IRRITERT TARM, og senere kanskje LEKK TARM, som kan skape en forgiftning i organismen.

Hvis man ikke oppdager hvilke matvarer man er intolerant for, vil det på sikt kunne utvikle seg til en allergi mot disse matvarene.

En matintoleransetest tester ut 96 forskjellig matvarer som inngår i et normalt kosthold. Reaksjonen blir gradert fra ingen reaksjon, lav, moderat til høy reaksjon.
Testen analyseres fra blod fra en fingerprikktest (kapillærprøve).

Matintoleransetesten er et fantastisk hjelpemiddel for å finne ut hvilken mat som skaper ubalanse i organismen!

 

 

Hårmineralanalyse

 
Hvorfor bør man teste sitt mineralnivå?
150 mg hår kan avsløre om kroppens mineraler er i balanse. Mineralene er livsviktige komponenter i en mengde kjemiske reaksjoner i alle faser av livsprosessen.Ved hjelp av en hårmineralanalyse, får du vite hva kroppen din trenger. Du får kostholdsveiledning og beskjed om hvilke kosttilskudd du skal ta for å rette opp eventuell ubalanse.

 

Hvem er håranalyse for?

Personer som føler seg dårlige uten å finne noen tilfredsstillende forklaring, eller at en behandling ikke ga den forventede effekt. Også ved mistanke om tungmetall- forgiftninger. En håranalyse kan også med stor fordel anvendes i forebyggende hensikt, da den avslører eventuelle fremtidige problem, ofte lang tid i forveien innen kliniske symptomer foreligger.

Hår er et utmerket vev å bruke for måling av kroppens mineralstatus. Det er både letthandterlig og pålitelig. Kliniske undersøkelser har vist at en riktig innsamlet hårprøve avslører kroppens nivåer av både livsviktige mineraler og farlige toksiske metaller. En hårmineralanalyse avslører på en unik måte det indre miljø i kroppens celler under en lengre tidsperiode, som andre analysemetoder har problemer med å vise.

 

 

Fotsoneterapi

 

Fotsoneterapi er en behandlingsform som kan føres tilbake til 1000 år f.Kr. Behandlingen går ut på at man trykker og bearbeider reflekssoner på og under føttene. Sonene står i forbindelse med resten av kroppen, organer, muskler, vev og hormonkjertler.

Fotsoneterapi brukes i store deler av verden og har gode resultater i behandling av ulike lidelser. Man blir god og avslappet og det hjelper godt på søvn og mange plager.

 

 

Ørelysbehandling

 

Det finnes lite dokumentasjon på hvor og hvordan ørelysbehandling oppsto, men det er anvendt innenfor både gammel kinesisk og indiansk medisin.

Behandlingsformen innebærer at et rør av lin eller bomull, innsmurt med oljer eller bivoks, settes i øret og tennes på. Flammen medfører at det dannes et undertrykk i øret, hvorpå voks og eventuelt puss blir trukket ut i røret.Noen behandlere velger å dryppe øregangen med bakteriedrepende olje før behandlingen.

Behandlingen, som varer omkring 20-30 minutter, skal være smertefri. Målet er å rense øret for voks og verk. Terapeuter benytter otopati ved symptomer på ørevoks, øresus/tinnitus, bihulebetennelse, mellomørebetennelse og andre øre-nese-hals-sykdommer.

 

 

Massasje

 

Massasje som behandlingsform har i 5000 år vært kjent i mange kulturer. I Europa var det antikkens Hellas som utviklet denne edle kunst. Den ble viderført til romersk kultur der den ble utført i romerske bad. Massasje er godt integrert behandling i asiatisk medisink kultur.

Massasje er en godt vitenskapelig dokumentert behandlingsform. Det finns flere behandlingsteknikker man kan bruke for å løse opp spenninger og smerter. Behandlingen tilpasses hver enkelt person.

For eksempel er kopping en kjent dyptgående massasjeform. Aromaterapi er massasje med urter og oljer, en god og lett massasjeform for løsne mentale og fysiske spenninger.

 

 

Kostveiledning

 

Mange klienter har ikke fått en klar diagnose, men føler seg likevel ikke friske. Forklaringer finnes ofte i funksjonsforstyrrelser i fordøyelse, opptak og omsetning av maten. Dette krever et helhetssyn for å utrede.

Ved første besøk kartlegges klientens kostvaner og helsehistorie som danner grunnlag et for videre behandling. Det er også mulig å supplere med testmetoder for å kartlegge hvor behandlingen bør settes inn.

Et variert kosthold med riktig mengde vitaminer og mineraler er viktig for å oppnå god helse, samt avgifter kroppen og styrker immunsystemet. Kina har lang tradisjon med å bruke mat og urter som behandling og forebygging av sykdom. Vi kan anbefale matvarer, vitaminer og mineraler som kan hjelpe deg til å rette opp i dine ubalanser.

 

Galvanisk ansiktsspa

 

En nydelig ansiktsbehandling som inkluderer dyphudrens, ansiktsmassasje med galvanisk strøm, hudfukt og ansiktsløft! Om ønskelig gis tips og råd og veileder for rens og gode, rimelige og beste ansiktskremer.

Denne behandlingen tar 45 min.

Unn den en deilig time med ansiktsbehandling!

 

Fotspa

 

UNN DEG 50 MINUTTER VELVÆRE OG PLEIE!
Sommertilbud på fotspa kr 350,- (verdi kr 520,-)
Fotspa hjemme kr 400,- (gjelder i Lierbyen)

INKLUDERER:
*FØTTER I LUNT VANNBAD MED
SIRKULASJONSFREMMENDE URTER OG OLJER
*LITT SLIPING AV HARD HUD
*KLIPPING AV NEGLER
*OLJEMASSASJE AV FØTTER OG LEGGER

 

-Dette er ikke fotterapi, men mer fotspa og velvære. Harde utfordrende negler, liktorn, vorter og mye hard hud sendes gjerne til en fotterapeut i Lierbyen.

 

 

 

 

HVA ER IDRETTSMASSASJE?

 

Formålet med idrettsmassasje er å øke idrettutøverens prestasjon og bearbeide skader og belastninger. Man behøver ikke å være idrettsutøver for å benytte seg av idrettsmassasje. De typer skader man behandler med idrettsmassasje er ofte forårsaket av langvarig dårlig sittestilling eller holdning, belastningsskader som følge av gjentagende og ensidig bevegelse på arbeid eller rett og slett snubling og fall.Eksempelvis stiv nakke, kneskader, tennis/ golfalbue, spenningshodepine osv. Idrettsmassasje kan brukes til mer enn bare skader. Det er alltid bedre å forebygge enn å kurere, og regelmessig massasje holder muskulaturen din i utmerket stand og kan redusere risikoen for muskelstrekk, kramper og rifter.

 

Idrettmassasje har mange fordeler. I tillegg til den GODE FØLELSEN, kan idrettsmassasje:

* redusere hjertefrekvensen og blodtrykket * øke blodsirkulasjonen og lymfedreneringen * redusere muskelspenninger * forbedre fleksibiliteten og lindre smerte * man får tøyd og strekt forkortede muskler * redusere arrvev rundt skadeområde * stimulere kroppen til å kvitte seg med overflødig væske rundt skadeområdet * behandle forstuinger og belastningsskaderMassje og akupunktur er behandlingsformer som kan bidra til bedre sirkulasjon og dempe stivhet og smerter i muskler og vev.

 

 

AKUPUNKTUR

 

Akupunktur er en veldig gammel terapiform. I flere tusen år har kinesere behandlet sykdom og lidelse med akupunktur. Det brukes tynne nåler som settes i bestemte punkter på huden. Punktene ligger i bestemte energibaner eller meridianer, som ligger på bestemte linjer i kroppen vår. I disse energibanene finnes masse energi. Akupunkturnålene brukes for å føre energien rundt i kroppen vår, gjenopprette balanse og styrke immunsystemet.

Alfaklinikkens akupunktører er medlemmer av Akupunkturforeningen, og har en 3,5-årig utdannelse i akupunktur i tillegg til helsefaglig bakgrunn, eller 5-årig utdannelse inkludert vestlig medisin.

Effekten av akupunktur er blitt godkjent av Verden Helseorganisasjon WHO for dens effekt på 40 forskjellige lidelser.

I Norge har akupunktur fått plass i de fleste sykehus ved ulike avdelinger, og det er mye god norsk forskning som spesielt viser god effekt på smerter og hormonelle plager (Nytt studie om overgangsplager).

 

Ved førstegangs konsultasjon stiller akupunktøren en rekke spørsmål for å kunne stille den rette diagnosen. Denne diagnose i tillegg til tunge/pulsdiagnose er avgjørende for den videre behandling.

Akupunkturbehandlingen foregår på en behandlingsbenk, eller sittende på en stol ved behov.

 

Er det vondt å få akupunktur?

Nålene som benyttes er tynne engangsnåler av høy kvalitet. Det medfører minimalt med smerter ved innstikk fra dyktige akupunktører. Like etter innstikk kan det kjennes en tyngdefølelse, strålingsfølelse eller nummenhet som kalles De Qi. Denne følelsen slipper etter noen sekunder. Deretter kjennes ikke nålene i det hele tatt. I noen tilfeller stimuleres nålene underveis for å oppnå De Qi igjen. Noen ganger stimuleres nålene med elektrisitet. Dette medfører heller ikke smerter.

 

Hvor lenge varer behandlingen?

Første gang varer behandlingen 1 time - Oppfølgingstimer varer ca 25 minutter - Antall behandlinger varierer. Vanligvis mellom 5 og 15 behandlinger. Ofte 2 ganger i uken i startfasen, mindre hyppig lenger ut i behandlingsforløpet.

 

Lymfemassasje

 

Lymfemassasje/lymfedrenasje  er en myk og avslappende behandling som passer alle, og spesielt om man har en del smerter og stølhet i kroppen. Det benyttes spesielle massasjeteknikker som øker transporten av lymfevæske og stimulerer aktiviteten i lymfesystemet.

 

Hva er lymfesystemet?

Lymfesystemet er kroppens avfallstransport og en viktig del av immunforsvaret.

Man kan nesten si at lymfesystemet fungerer som en støvsuger – hvis det blir for mye «avfall», kan det lett stoppe opp i slangen. Røret må holdes rent for å fungere optimalt.

Mens blodet strømmer med hjerterytmen, 60 til 100 ganger i minuttet, har lymfesystemet en egen pumpe som klemmer bare 2 til 12 ganger i minuttet. Ved tregt lymfesystem (lavt intervall på klemmingen) kan man få hevelser, smerter og stivhet.

Andre symptomer på tregt lymfesystem kan være cellulitter, kramper/senedrag i ben, hevelser i ankler, rastløse ben, uro/stress i kroppen, frossen, hevelse i fingre etter mosjon.

NB disse symptomene kan også komme av andre årsaker, er du i tvil er det viktig å konsultere med legen din.

 

Hva skjer i kroppen ved lymfemassasje

Lymfesystemet jobber dårligere ved stress. Hvis vi kobler av og nyter, så øker også lymfesystemets funksjon.

Ved lymfemassasje blir muskulaturen mer elastisk fordi man får i gang lymfesystemet og fjerner slaggstoffer. Og med mindre «skrap» i kroppen, vil også næringsstoffene komme seg bedre til cellene våre. Når man fjerner overflødig veske og slaggprodukter, er det viktig å drikke masse vann eller grønn te, ellers kan man føle seg dårlig etterpå. Det er også viktig med nok søvn.

En artig metafor på dette er at når man rydder og vasker i huset, da bruker du mye energi og du svetter kanskje en del når du står på. Du blir tørst og sliten. Det gjør kroppen også ved lymfemassasje, som kan sees på som en opprydning/vask av kroppen.

Ved lymfemassasje kan man føle seg bedre fra et par dager til noen uker, eller bare der og da. Det avhenger av din tilstand før behandlingen, og hvor ofte man får behandling. Det er å anbefale å få lymfemassasje en gang i uka i 3-4 uker, for deretter med et par ukers mellomrom, og tilslutt vedlikehold en gang i måneden.

 

Hva du kan gjøre selv

Det er lurt å gi kroppen din nok vann, hvile og balansert kost uten masse sukker og fine hveteprodukter. Det er også viktig med bevegelse uten høy pulsheving, f eks det å gå en tur. Hard fysisk trening øker ikke lymfesirkulasjonen i seg selv.  Lymfesirkulasjonen blir også aktivert ved dype pust, 5 ganger etter hverandre. Dette er noe du kan gjøre mange ganger om dagen, både på jobb, og hjemme og når du står og venter på bussen!

Du kan også gjøre egenmassasje. Da kan du behandle deg selv hver dag. Det er enkle strykninger over hele kroppen i riktig retning mot «lymfestasjonene». 

Denne egenmassasjen er også veldig fin å bruke ved uro, redsel og negativ følelser.

Ved å få fart på lymfesystemet blir kroppen glad, sterk og smidig.

 

 

 

AKUPUNKTUR 2000


Beskrivelse av metoden
Akupunktur 2000 er en forholdsvis ny metode utivklet av akupunktør John Boel fra Danmark.
Metoden er et mikro-akupunktur system, og fungerer annerledes enn andre akupunktur metoder. Metoden tar utgangspunkt i at det omkring alle ledd i kroppen finnes følsomme reflekspunkter. Disse har forbindelser til forskjellig deler av hjernen.

Anvendelse - Hvilke problemer ?
Akupunktur 2000 blir brukt i behandling av: øyelidelser, øreproblemer, smertebehandling og kronisk lidelser.

Øyelidelser
Behandling av øyelidelse som øyeforkalking, svaksynthet, kikkertsyn (kalles også tunnelsyn) osv.

Ørebroblemer
Tunghørthet, døvhet og øresus (tinnitus).

Smertebehandling
Smertebehandling i forbindelse med f.eks. leddgikt, becterews, fibromyalgi og kronisk tretthetssyndrom.

Man har erfart at metoden har hatt positiv virkning på kroniske lidelser.

Beskrivelse av Behandling - Veiledning
Akupunkturnålene blir stukket inn i reflekspunkter i ledd, noe som gir signaler til hjernen og tilbake til området som skal behandles.

Det brukes 4 nåler av gangen, bortsett fra ved behandling av øyesykdommer, hvor det brukes 6 nåler.


Hvor mange behandlinger trengs?

Øyebehandling
Intensiv behandling de to første ukene, to ganger om dagen i 10 dager med en times mellomrom. De to neste ukene fortsetter behandling en gang pr. uke (to behandlinger). Synet blir målt før første behandling og flere ganger i løpet af de 2 ukene.

Det er nå 3 muligheter:
1. Synet har blitt bedre.
Behandlingen fortsetter en dag (to behandlinger) i uken de neste tre uker. Deretter trappes behandlingen ned. Når det optimale er nådd følger behandling en dag (to behandlinger) i måneden resten av livet.

2. Synet har blitt dårligere.
Samme som 1, men synet måles hver gang.

3. Ingen endring.
Vent en måned. Hvis synet er bedre efter en måned, fortsett som 1.
Hvis synet ikke er bedre, kan metoden ikke hjelpe pasienten.

Pasienten behandles alltid to ganger om dagen med minst en times mellomrom.

Smertebehandling
Hvis man ikke ser resulater etter to behandlinger kan ikke metoden hjelpe.

Øresus/tinnitus
Behandling 10 dager etter hverandre, bortsett fra weekend.
Nedtrapping på samme måte som ved øyebehandling.

Forøvrig er det terapeutforeninger/forbund nasjonalt og internasjonalt som utøvere kan være medlem av. Disse kan ha egne lover og regler vedrørende pasientbehandling og etikk.

Akupunktur/Akupunktør 2000 er ingen beskyttet tittel i Norge.

Forskning
Det er gjort noen studier av behandling med Akupunktur 2000. Disse har vist positive resultater. Særlig har erfaring og studier i behandling av såkalte uhelbredelig øyesykdommer fått oppmerksomhet ettersom man har erfart at mange har fått forbedret sitt syn.

I 2003 ble det gjort en studie, et pilotprosjekt av effekten på pasienter med øyeforkalkning, (aldersbetinget Macula Degeneration – AMD). Omkring 70% av de som deltok i studien fikk en synsnforbedring på 27% iløpet av 4 uker.
I 2006 er resultaterne på omkring 80% .

Det har også blitt gjort forskning med meotden ved universitetet i Graz i Østerrike på en av de uhelbredelige øyensygdommene, ”kikkertsyn” eller på latin: Retinitis Pigmentosa. Her fant man at Akupunktur påvirket synsfeltet ved 11 av 14 øyne med hensyn til en betydelig synsforbedring.

Utdanning
Utdanning i Akupunktur 2000 kan man ta i Norge og andre steder.
Utdanningen er et kurs som går tre dager og som forutsetter en bakgrunn som behandler/utdanning i anatomi og fysiologi.

 

 

 

Homeopatisk medisin

 

Homeopati er en behandlingsform som behandler hele mennesket, mentalt, følelsesmessig og fysisk. Homeopati tar hensyn til pasientenes individuelle symptomer, og styrker kroppens evne til å helbrede seg selv.

Homeopati kommer fra ordene ”homoios” og ”pathos”, som betyr ”lignende lidelse”.

Homeopati lages av naturlige råstoffer, som planter, mineraler eller stoffer fra dyreriket. Det stilles strenge krav til farmasøytiske fabrikker som lager medisinen. Den homeopatiske medisinen selges kun via apotek i Norge.

Alfaklinikkene’s homeopater er medlemmer av Norske Homeopaters Landsforbund (MNHL), og har en 5-årig utdannelse innen homeopati og medisinske fag.

NHL arbeider for en offentlig autorisasjon av homeopater.

 

 

Copping

 

Kopping er en meget gammel terapiform som brukes for å øke blodgjennomstrømningen i kroppen, og dermed aktivisere kroppens eget rensesystem. Økt sirkulasjon fører til fjerning av slaggstoffer og blokkeringer.

Det benyttes kinesiske glasskopper som med vakumet suger seg til huden. Disse beveges i et spesielt system på oljet hud. Dette er en behagelig koppingmassasje som også kan være et godt suplement til akupunkturbehandling på feks muskelspenninger.