QiGong - Den selvhelbredende kraften

 

 

"Qi" er det kinesiske ordet for livskraft eller livsenergi. "Gong" kan oversettes med å praktisere eller arbeide med.

QiGong (tradisjonell kinesisk: 氣功; forenklet kinesisk: 气功; pinyin: qìgōng) er puste- og bevegelsesteknikker som først ble utviklet i Kina. Teknikkene har vært utøvet i flere tusen år.

Kilde: Wikipedia

 

Puste- og bevegelsesteknikkene er en del av tradisjonell kinesisk medisin (TCM) og er nå godt vel etablert i verden som komplementærmedisin.

 

Den tradisjonelle forståelsen av QiGong er at bevegelsene skal styrke kroppens egne selvhelbredende egenskaper.

 

For tusener av år siden konkluderte kinesere at Qi (vital livskraft) er essensen av alle ting på jorden og at hele universet er bevegelser eller mutasjoner av Qi, og slik var det også med menneskets kropp.

Energibanene i kroppen skal bli stimulert slik at livsenergien (chi eller qi) kan strømme mer fritt. Dette skal igjen bidra til indre balanse og avspenning i kropp og sinn, og at indre organer og livsprosesser skal bli påvirket på en positiv måte.

 

QiGong øvelser er laget for å fjerne og stimulere akupunktur meridianene (energibaner) slik at Qi/ energi (og blod) kan flyte jevnt og uhindret i hele kroppen. Det stimulerer og gjenskaper din egen kropps selvregulerende system. QiGong er kunsten og vitenskapen om å bruke pusteteknikker, milde bevegelser og meditasjon for å rense, styrke og sirkulere livsenergi (qi). Regelmessig QiGong praksis fører til bedre helse og vitalitet.

 

Studier utført på QiGong viser at det berører lunger og pust, man får en bedre smidighet i musklene og får en rankere kroppsholdning. Teknikkene er fordelaktig for en lang rekke sykdommer inkludert astma, kreft, artritt, kronisk tretthet, hodepine, muskelsmerter og mer. Regelmessig QiGong bedrer hvilepuls, blodtrykk, kolesterol, styrker immunforsvaret, forbedrer bentettheten, nyrefunksjon og forbedrer fordøyelsen. 

 

Dagene er ofte stressende og vi er omgitt av mye forrurensning og sykdom som påvirker oss. Kroppen trenger ro og harmoni til å fungere. Best av alt gir QiGong indre ro og balanse.

Det er som å ta en varmt boblebad.. Man føler roen langt inne i sjelen!

 

 

Det sies at det finnes så mange som 80 000 former av QiGong. Qi Gong er over 5000 år gammel. Teknikkene har passert mester til mester og til elevene i den eldste kjente universitet i Wu dang fjellet i Kina og praktiseres daglig av over 700 millioner mennesker for lang levetid og forlengelse av livet .

Bevegelsene kan tilpasses eller praktiseres mens du går, står eller sitter. I motsetning til qi gong  er Tai Chi bevegelser, som praktiseres raskere, og er en slags form for kamp eller selvforsvar. QiGong kom først, Tai Chi er et utspring av denne formen.

Det som er fint er at QiGong teknikkene ikke tar lang tid og kan gjøres overalt og kan gjøres av alle.

 

Tidlig om morgene er parkene i Kina fyllt med folk som trener ulike bevegelses teknikker. Det er vakkert å se på!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Du er hjertelig velkommen til å bli med på QiGong trening "Verdens aktivitetsdag"

Lierbyen søndag 8/5. Vi holder til på aktivitetspost nr. 9, nedre del av lekeparken og

Hegsbroveien.

Ta gjerne kontakt med Charlotte ved spørsmål om dette:

T. 908 29 415

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 16, 2019