Ingefær er en medisinsk drøm!

January 7, 2016

 

 

 

 

Ingefær roten - en medisinsk drøm!

 

Ingefær er kjent for å ha anti inflammatorisk virkning. Det kan være bra å få inn mye ingefær i matlagingen, siden betennelsen er involvert i utviklingen av praktisk talt alle sykdommer. Ingefær er også godt for reisesyke, kvalme, hoste, dårlig fordøyelse, forstoppelse og leddgikt, og noen har den kvalmelindrende effekten i forbindelse med kjemoterapi.


Ingefær kan også være egnet for ulike infeksjoner, og her er det frisk ingefær som er mest effektiv, enten i form av ingefær te (se oppskrift nedenfor), ferskpresset i grønnsaksjuice, i wokmad eller ingefær suppe eller i kjeks. Eventuelt kan du ta ingefær som et konsentrat i kapsler som kan kjøpes som et kosttilskudd eks økologisk Pukka ingefær, Bertelsens ingefær eller Total Gurkedol inneholder både ingefær, som curcurmin fra gurkemeie.

Hvordan lage ingefær te: Peel eller rens en bit fersk ingefær og skjær den i skiver eller små biter. Hell kokende vann over og la det trekke i 5 minutter. Legg ferskpresset sitron eller sitronskiver og muligens en teskje honning, for eksempel sterk bakteriedrepende Manuka honning.

Nyt vinteren uten baselusker! :-)

Hilsen ALFAKLINIKKEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 16, 2019

September 11, 2017

September 14, 2016

August 26, 2016