Ingefær er en medisinsk drøm!

January 7, 2016

 

 

 

 

Ingefær roten - en medisinsk drøm!

 

Ingefær er kjent for å ha anti inflammatorisk virkning. Det kan være bra å få inn mye ingefær i matlagingen, siden betennelsen er involvert i utviklingen av praktisk talt alle sykdommer. Ingefær er også godt for reisesyke, kvalme, hoste, dårlig fordøyelse, forstoppelse og leddgikt, og noen har den kvalmelindrende effekten i forbindelse med kjemoterapi.


Ingefær kan også være egnet for ulike infeksjoner, og her er det frisk ingefær som er mest effektiv, enten i form av ingefær te (se oppskrift nedenfor), ferskpresset i grønnsaksjuice, i wokmad eller ingefær suppe eller i kjeks. Eventuelt kan du ta ingefær som et konsentrat i kapsler som kan kjøpes som et kosttilskudd eks økologisk Pukka ingefær, Bertelsens ingefær eller Total Gurkedol inneholder både ingefær, som curcurmin fra gurkemeie.

Hvordan lage ingefær te: Peel eller rens en bit fersk ingefær og skjær den i skiver eller små biter. Hell kokende vann over og la det trekke i 5 minutter. Legg ferskpresset sitron eller sitronskiver og muligens en teskje honning, for eksempel sterk bakteriedrepende Manuka honning.

Nyt vinteren uten baselusker! :-)

Hilsen ALFAKLINIKKEN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 16, 2019