Akupunktur mot muskel- og skjelettlidelser

 

Ryggsmerter
En svært stor andel av befolkningen, mellom 80 og 90%, vil oppleve korsryggssmerter en eller flere ganger i livet. Det antas at 10–20% av alle langtidssykemeldinger skyldes dette. I tillegg utgjør denne diagnosen rundt 10% av alle uførepensjoner, og er derfor den største enkeltdiagnosen som gir trygdeutbetalinger. Det deles vanligvis inn i to former; en akutt og en kronisk form. Det betegnes som akutt hvis tilstanden varer kortere enn 6 uker, og kronisk når det har vart lenger enn 12 uker.

 

Akupunktur mot rygg- og knesmerter
Det er flere virkningsmekanismer ved akupunktur som kan minske ryggplager. En viktig faktor ved akupunkturen er at nålene kan øke blodgjennomstrømningen, som igjen vil bidra til at reparasjonen av det skadede vevet kan skje raskere. I tillegg vil nåling av triggerpunkter løsne spenninger og stramme bånd i muskulaturen. Akupunktur kan også redusere smertesignalene som sendes til hjernen og øke utskillelsen av smertelindrende endorfiner, og gjennom dette redusere smerte.
I tillegg vil akupunktøren vurdere om det er mulig å forebygge liknende situasjoner senere, gjennom råd og veiledning om fysisk aktivitet, kosthold og stressreduksjon. Ikke minst kan akupunktur bidra til å dempe stress og gjøre det lettere å håndtere vanskelige tanker. Mange som oppsøker hjelp hos oss rapporterer at de får lindring av smerter, og at de føler seg mindre stiv i ryggen.

 

Akupunktur mot knesmerter

https://www.nrk.no/livsstil/naler-mot-vonde-knaer-1.1315428

 

Akupunktur og virkning

Akupunktur er en tusen år gammel behandlingsform fra Østen. Tynne nåler stikkes i bestemte punkter på kroppen og påvirker kroppens evne til å helbrede seg selv. I akupunkturen har man det helhetlige synet av at kropp og sjel er et integrert system som ikke kan sees på uavhengig av hverandre, men som påvirker hverandre.
Ved akupunktur stikkes nåler i bestemte punkter på kroppen som påvirker kroppens evne til å helbrede seg selv.

Litt om akupunkturbehandlingen:
http://www.akupunktur.no/id/409.0

 

Høyskolekrav

Norsk Forening for Klassisk Akupunktur (NFKA) ønsker at det skal stilles krav til en femårig fulltidsutdannelse på høyskolenivå. Det vil si at det bør kreves vekttall fra grunnmedisinsk utdannelse og vekttall fra akupunkturfaglig utdannelse.
 

Vi ønsker gjerne å hjelpe deg. Ta kontakt med:
Alfaklinikken Charlotte Torgersen

Akupunktør, homeopat, massør
Tlf: 908 29 415

Mail: alfaklinikken@gmail.com

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 16, 2019

September 11, 2017