Oppskrift på godt kornbrød

September 10, 2017

 

Trinn 1

 

  • 75 gram gresskarkjerner

  • 75 gram solsikkefrø

  • 50 gram sesamfrø

  • 50 gram linfrø

  • 50 gram hirsefrø

  • 5 dl kokende vann

 

Trinn 2

 

  • ca 7 dl romtemperert vann

  • 200 gram rug, sammalt

  • 200 gram rug, finmalt

  • 950 gram hvetemel

  • 25 gram fersk gjær (eller en pose tørrgjær)

  • 1 ts havsalt

  • 1 ts honning

  • frø og kjerner til å strø på brødet

 

 

Alle ingrediensene skal blandes i trinn en. La stå over natta. Du trenger ikke alle frøene, ta de du liker.

Blandes inn på trinn to. Spe med vannet når det blandes i en kjøkkenmaskin.

Dekk til deigen med plast eller lokk og sett den til heving til omtrent dobbel størrelse. Det tar 1-1,5 timer.

Sett ovnen på 220 grader. Du kan elte deigen litt, rull den i litt frø eller havregryn, legg brødet i en smurt form. Etterheves 45 minutter.

Brødene er gjennomstekt etter 30-40 minutter og har fått en fin og brun stekeskorpe. Brødet er gjennomstekt når det avgir en “dump” lyd når du banker lett på undersiden. Ta brødene ut av formene og la de avkjøles på rist.

Legg et kjøkkenhåndkle rundt. Skjær opp brødet etter noen timer og legg det i plast og frys. Tas opp i posjoner og nytes til frokosten med godt pålegg, i matpakken, til supper eller andre middager.

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 16, 2019

September 11, 2017

September 14, 2016

August 26, 2016