Kyllingpai i langpanne

September 11, 2017

 

 

 

Handlelisten:

 

*Paibunn

200 g smør 

300 g hvetemel 

4 ss vann 

 

*Fyll

1 pk bacon 

4 stk stekte kyllingfileter, delt i biter 

3 stk båter finhakket hvitløk 

100 g asparges 

2 stk rød løk delt i skiver 

3 ss pinjekjerner 

2 ss finhakket fersk timian 

8 stk egg 

3 dl revet ost 

5 dl melk 

litt salt og pepper 

 

 

Smuldre smør og mel og tilsett vann til en smidig deig. La den hvile i kjøleskapet ca. 1 time.

 

Trykk deigen ut i en smurt langpanne og prikk deigen med en gaffel.

Stek bunnen på 200 °C i ca. 10 minutter til den er litt gyllen.

 

Stek bacon i biter og fres løk og hvitløk i en panne med litt olje. Fordel kjøtt og grønnsaker på den forstekte paibunnen.

 

Hell over sammenvispet egg, melk, timian, salt og pepper. Dryss over revet ost og pinjekjerner.

 

Stek paien videre ved 180 °C i ca. 25 minutter til eggeblandingen har stivnet og paien er gyllenbrun.

 

Server paien med en frisk salat  ved siden av. God til lunsj og middag. Kan fryses.

 

 

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 16, 2019

September 11, 2017

September 14, 2016

August 26, 2016