Mormors fårikål med rosmarin

September 11, 2017

 

Ingredienser

Til 4 personer

 

2 kg lamme- eller fårekjøtt

2 kg hodekål

 Litt salt

 Store pepperkorn

1 stk hvitløk

2 kvisterrosmarin

Olje til steking

Poteter

 

Kjøttet har omtrent romtemperatur når du begynner å steke. Stek i omganger i olje, i en god og varm panne, kjøttet er fint brunet på alle kanter. Strø på litt salt underveis, og ha gjerne litt romsarin i pannen mens kjøttet steker. 

Del kålen i store biter. Finn fram en stor gryte. Sett fram en skål med salt. Legg kjøtt og kål i gryta etter hvert som kjøttet er ferdig brunet.

Ha en halv liter vann i gryta. Dryss over en neve hel pepper, en kvist til med rosmarin, og noen hele hvitløksfedd.

Kok på moderat varme med lokk i tre timer eller mer. Rist litt på gryta underveis, og pass på at det ikke koker tørt. Tilsett eventuelt litt mer vann underveis.  Server med kokte poteter.

Please reload

Featured Posts

I'm busy working on my blog posts. Watch this space!

Please reload

Recent Posts

September 16, 2019

September 11, 2017

September 14, 2016

August 26, 2016