top of page
  • Forfatterens bildeCharlotte Torgersen

Dagens folkeplage

Oppdatert: 2. sep. 2022


Ryggsmerter En svært stor andel av befolkningen, mellom 80 og 90%, vil oppleve korsryggssmerter en eller flere ganger i livet. Det antas at 10–20% av alle langtidssykemeldinger skyldes dette. I tillegg utgjør denne diagnosen rundt 12% av alle uførepensjoner, og er derfor den største enkelt diagnosen som gir trygdeutbetalinger. Det deles vanligvis inn i to former; en akutt og en kronisk form. Det betegnes som akutt hvis tilstanden varer kortere enn 6 uker, og kronisk når det har vart lenger enn 12 uker.

Årsaken til ryggplager er mange.Akupunktur mot ryggsmerter

Det er flere virkningsmekanismer ved akupunktur som kan minske ryggplager. En viktig faktor ved akupunkturen er at nålene kan øke blodgjennomstrømningen, som igjen vil bidra til at reparasjonen av det skadede vevet kan skje raskere. I tillegg vil nåling av triggerpunkter løsne spenninger og stramme bånd i muskulaturen. Akupunktur kan også redusere smertesignalene som sendes til hjernen og øke utskillelsen av smertelindrende endorfiner, og gjennom dette redusere smerte.

I tillegg vil akupunktøren vurdere om det er mulig å forebygge liknende situasjoner senere, gjennom råd og veiledning om fysisk aktivitet, kosthold og stressreduksjon. Ikke minst kan akupunktur bidra til å dempe stress og gjøre det lettere å håndtere vanskelige tanker. Mange som oppsøker hjelp hos oss rapporterer at de får lindring av smerter, og at de føler seg mindre stiv i ryggen.


Akupunktur og virkning

Akupunktur er flere tusen år gammel behandlingsform fra Østen. Tynne nåler stikkes i bestemte punkter på kroppen og påvirker kroppens evne til å helbrede seg selv. I akupunkturen har man det helhetlige synet av at kropp og sjel er et integrert system som ikke kan sees på uavhengig av hverandre, men som påvirker hverandre. Ved akupunktur stikkes nåler i bestemte punkter på kroppen som påvirker kroppens evne til å hjelpe seg selv.

Høyskolekrav

Akupunkturforeningen MAF ønsker at det skal stilles krav til en femårig fulltidsutdannelse på høyskolenivå. Det vil si at det bør kreves vekttall fra grunnmedisinsk utdannelse og vekttall fra akupunkturfaglig utdannelse. En akupunktører er utrolig nok ikke godkjent her i Norge, dvs at hvem som helst kan drive med akupunktur. Akupunkturforeningen håper på en snarlig endring på det. Den sikkerheten man har i dag, er å oppsøke en Akupunktør MAF.
Har du helseutfordringer? Ta gjerne kontakt.

Alfaklinikken Charlotte Torgersen

Akupunktør MAF, Homeopat NAN Tlf: 908 29 415

Lang utdannelse, lang erfaring. 


36 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Comments


bottom of page