top of page
  • Forfatterens bildeCharlotte Torgersen

Kopping for kropp og sjel

Oppdatert: 7. sep. 2022

Jeg har behandlet pasienter med kopper i mange år, og har lyst til å vise frem dette fordi det er en fantastisk behandlingsform, der mange har fått hjelp.


Kopping er en gammel terapiform fra Østen, som brukes for å øke blodgjennomstrømningen i kroppen, og dermed aktivisere kroppens eget rensesystem. Økt ryggsirkulasjon fører til fjerning av slaggstoffer og blokkeringer til hodet, ut i armene og nedover bena. Det benyttes kinesiske glasskopper, som med vakum suger seg til huden. Disse beveges i et spesielt system på oljet hud. Dette kan også være et godt supplement til akupunkturbehandling på f.eks. muskelspenninger og smerter.

Koppene kan også sitte på huden en stund, da blir blåmerkene kraftigere. Jeg var student på sykehuset Nanjing i Kina. Der brukte de bambuskopper på akupunkturavdelingen, gjerne 20-30 stk på ryggen (hot cupping), og gamle, stive rygger fikk liv igjen.


Svømmefenomenet Phelps er husket for sugekoppene under OL i 2016, der han skaffet amerikanerne en flott gullmedalje (https://www.vg.no/sport/i/o02oV/sugemerkene-paa-phelps-avsloert).


Jeg kombinerer også kopping, massasje og akupunktur, som gir et veldig godt resultat. Det gir en god følelse i kroppen og skuldrene kommer ned "på plass" igjen. Jeg har pasienter som reiser langt for å få dette. Denne behandlingen kan også være helt super for en kropp som har vært langt nede i lengre periode (fatique, utmattelse).

Du er hjertelig velkommen til å prøve en time. Behandlingen kan "klype litt", men det er godt når gammel stivhet løsner.


Jeg kan også holde kurs hvis du ønsker å lære mer om denne eldgamle og spennende behandlingsformen, som våre forfedre også brukte på betennelser i kroppen.


Jeg er utdannet akupunktør MAF og homeopat NAN og vært i praksis i 28 år. Jeg holder til i Lierskogen utenfor Drammen og i Svelvik sentrum. Har også et hjemmekontor på Mariås/Svelvik.


Har du helseutfordringer? Ta gjerne kontakt. Vennlig hilsen

Charlotte Torgersen

Alfaklinikken Lier/ Svelvik

Tlf. 908 29 415

168 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle

Commenti


bottom of page